На последната общинска сесия се разигра една история с павета. Грозна история, тъй като ОбС на Пловдив предостави безвъзмездно 70 000 павета за тенис кортовете на Младежкия хълм по предложение на кмета Здравко Димитлов. Но зад реконструкцията и експлоатацията на кортовете стоят частни интереси на едни от най-богатите българи, които спокойно можеха да си ги купят.

Преди десет години една такава история с павета също завърши грозно. 250 000 павета бяха дарени зна спортната база на един колежите в Пловдив. А друг колеж искаше да ги купи за 77 500 лева.

И тогава и сега  паветата разцепиха главите на общинските съветници, тъй като те се замеряха с тях. Направиха го толкова явно, демонстративно дори, че имаше основателен страх някои заблудено паве да разбие тяхната меркантилност и те да се превърнат в съвсем обикновени хора, които ходят по павета, а не се замерят с тях.

Преди 10 години подръжник на дарението за базата на колежа беше и Дани Каназирева, която сега като областен управител  трябва да реши дали днешните общинските съветници са постъпили правилно. Дали има разлика в двете дарения и смущаващи ли са те. Тогава общината загуби 77 500 лева, а днес уваженето – заради евтини подаръци на богати хора.

И паважната тема може да бъде номер едно, когато  общинските съветници се държат като павета. Защото и трабантът може да се превърне в мерцедес след много и скъпи подаръци.Защото избирателят има право да знае по кого да хвърля паветата.

Лобистите не са лоши хора, напротив. Но за да ги уважаваме повече, те обикновено декларират, че са такива и срещу какво го правят. Иначе са най-обикновени купени общински съветници. Това е обида за лобистите. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here