Още съвсем прясно издигнат като кандидат-кмет на Пловдив от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов започна с лъжите и тотално се изложи. Той се направи на много важен и едва ли не от него ще зависи строителството на стадион „Христо Ботев“.  Според него имало няколко препинъкамъка и собственикът на Ботев Георги Самуилов чакал да види кой ще е новият кмет, за да поднови строителството. Паунът Атанасов чакал само да „овладее града“ и всичко щяло да си дойде на мястото – първата му среща щяла да бъде със Самуилов и даде зелена светлина на строителството.

Както обикновено, Атанасов не прецени, че не е толкова значим, за колкото си мисли, но при него това е еуфоричен проблем. А вчера беше навирил гребена и изтърси един чувал глупости. Заради самозванеца Атанасов се налижи Георги Самуилов да даде разяснение около ситуацията със стадиона:

„Името на “ПФК Ботев“ АД предизвиква ежедневно многобройни спекулации. Вчера, за пореден път, бяхме замесени в тема с висока обществена чувствителност и политически оттенък. Поради което се чувствам длъжен да отговоря.

Работя прекрасно с настоящата администрация на град Пловдив и подновяването на строителните дейности на стадион “Христо Ботев” ще се случи по план благодарение на съвместните ни усилия. В момента се довършва актуализацията на техническия проект и количествено-стойностната сметка и се провежда конкурс за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности.

Футболен клуб Ботев (Пловдив) е спортно дружество, създадено от и за нашите фенове. Всичките ни действия имат за цел подобряване на материалната база, развитие на детско-юношеската школа, изповядване на основни човешки ценности и феърплей.

Ние се доказваме само на футболният терен, а не на политическата сцена. Изказвам своята искрена благодарност на кмета г-н Иван Тотев и неговата администрация за разбирането и съдействието, което ни оказваха през изминалите години“.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here