„Пловдив ще кандидатства за домакинство на две световни първенства по гребане и един кръг на Световната купа“, съобщи днес председателят на организационния комитет Иван Попов. Пловдив е домакинин на кръг от Световната купа от 10 до 12 май с участието на 700 състезатели.

“Готвим кандидатурите за 3 първенства – 2021 година световно първенство за юноши и девойки, 2022 г. – световно за младежи до 23 години, 2023 година – кръг от Световната купа. Срокът е до 15 май е работим по въпроса“, уточни Иван Попов

Какво става с втория гребен канал? „След като спечелихме последното дело във ВАС, събрахме екипа, който проектира, в момента се извършва допроектирането, на съоръжението. Останаха да се извървят само две стъпки. Мисля, че скоро, до месец-два, ще имаме новини по темата за дублиращия гребен канал”, заяви зам.-кметът Георги Титюков. Той за пореден път потвърди, че без втория гребен канал Пловдив не може да се надява на домакинство на голямо първенство за мъже и жени от световен ранг. “Надявам се в рамките на една-две години проектът да се случи, за да бъдем отново домакини”, каза Титюков.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here