Меморандум за съвместно сътрудничество в областта на образованието и бизнеса подписаха Пламен Панчев, председател на клъстер „Тракия икономическа зона“ и Инсеон Ли, председател на свободната икономическа зона на корейския град Тегу. Това стана днес в заседателната зала на община Пловдив в присъствието на кмета Иван Тотев, посланика на Южна Корея Джънг Джингю и заместник-кмета Стефан Стоянов.

“Важен е контактът между Тегу и Пловдив, а интересът от страна на Корея по отношение на Тракия икономическа зона е голям, заяви Н. Пр. Джънг Джингю.

“Ценим връзките на Пловдив с град Тегу, защото с малко градове от Азия сме побратимени“, сподели кметът Иван Тотев и отбеляза, че през последните години община Пловдив сериозно развива икономиката в региона, благодарение на което тук е най-добре развитата индустрия в момента. „Радваме се на добри контакти и работим по много проекти в Тракия икономическа зона, затова подкрепяме и приветстваме всеки един инвеститор, който иска за развива своя бизнес тук“, допълни още кметът.

“С подписването на днешното споразумение даваме възможност на компаниите от двете страни взаимно да работят по-добре. Сред приоритетите, които смятаме да развиваме в бъдеще, е автомобилостроенето”, посочи Пламен Панчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here