До 30 юли жителите на „Тракия“ в Пловдив могат да предлагат идеи за конкретно място в района, което да бъде облагородено от платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив!“. Обновяването ще се осъществи в партньорство с местната администрация на Община Пловдив и с подкрепата на жителите на района. Това обявиха днес кметът на района  Костадин Димитров и инициаторът на платформата „Аз, ти, Пловдив!“ Ласка Ненова от сдружение „БГ Бъди активен“.

В близост до сградата на кметството на бул. „Освобождение” №63 те откриха специално съоръжение за отдих и срещи, наречено _Място #БезОтпадъци  –  малко озеленено и модерно пространство, което променя градската среда и създава нови възможности за жителите. .

В _Място #БезОтпадъци ще се организират дискусии и събития, посветени на опазване на чистотата в града и за живот без отпадъци, които са част от инициативите на „Аз, ти, Пловдив!“. Пространството ще бъде на разположение на жителите от райна за срещи, разговори и почивка или за игри за най-малките.

До 30 юли в специална кутия на _Място #БезОтпадъци  на бул. “Освобождение” №63 жителите на район “Тракия” могат да оставят предложения за конкретна градска зона, която да бъде облагородена. На място ще намерят и QR код, чрез който могат да направят своето предложение онлайн.

В началото на август получените предложения ще бъдат разгледани от районната администрация и представители на платформата. Избраното място ще бъде почистено, обновено и обзаведено заедно с гражданите на „Тракия“. Цялостното обновяване се очаква да бъде направено до 14 септември с доброволен труд от представители на „Аз, ти, Пловдив!“, жители на района и със съдействието на кметството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here