Славчо Атанасов отново е на балотаж в кметската битка за Пловдив, но това не означава, че кандидатурата му беше добро решение на патриотичната коалиция  ВМРО-НФСБ. На балотаж го изпратиха слабите номинации на БСП и Демократична България, както и втръсналата амбиция на Дани Каназирева. Кандидатурата на Атанасов до голяма степен предопределя и победата на ГЕРБ в Пловдив.

Сега Славчо се опитва да внушава, че разликата от 20 процента не е нищо особено – минал по този път и преди четири години. Само че погледнете резултата на общинската листа на патриотите – губят четири места в ОбС. Това ги превръща в политически маргинали за следващите четири години в местния парламент. Кандидатурата на Атанасов ги повлече към дъното. И затова тези 20 процента разлика от Здравко Димитров не са като онези от 2015 година. Атанасов  уби доверието в пловдивската патриотична коалиция, която стана заложник на партийни схеми, наложени от Валери Симеонов.

ВМРО в Пловдив опита да се съпротивлява, като не приемаше наложената от НФСБ  номинация за кмет. Местният лидер Борислав Инчев няколко пъти намекна, че ако ВМРО не издигне самостоятелна кандидатура в Пловдив, ще последва лош сценарий.

Ето го и лошият сценарий –очаквана загуба на Славчо на балотажа, катастрофа за общинската листа  и труден балотаж за Борислав Инчев в „Южен“, където изглеждаше сигурен победител. Сега е на ръба да загуби кметското си място.

Това се случи заради наложената кандидатура на Славчо Атанасов.  Политическата му катастрофа е очевидна – два загубени балотажа и още една очертаваща се загуба. Красимир Каракачанов също не проумя, че човекът, който го предаде преди години, не е в състояние да свърши нищо интересно  – нито за Пловдив, нито за ВМРО, което напусна по терлици, воден от алчността си за власт.  Не проумя, че Славчо е способен единствено да ръси леви политически послания и да дрънка глупости като: Ще управлявам с гражданите. А гражданите изпратиха своите представители в Общинския съвет – там са гражданите, от които само пет биха го подкрепили със сигурност.

Ако някой се съмнява, това е последната битка на втръсналия на всички Славчо Атанасов. Ще бъде поръсен с нафталин и нищо повече.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here