По повод честването на 24 май кметът Иван Тотев отправи поздравителен адрес към дейците на българското образование, наука и култура в града.

24 май e празник, в който всички ние се прекланяме пред силата на българското слово, пред нашите първоучители – Светите братя Кирил и Методий. По своя културен размах, тяхното дело има не само национално значение – то е част от световната културна съкровищница.

„Уважаеми учители, пожелавам Ви все така неуморно да следвате Вашата мисия, завещана ни от предците – да образоваме нашите деца, бъдещето на България. Все така да обичате, цените и пазите родния език, чрез който да отваряте прозореца на знанието към света. На всички Вас пожелавам здраве, професионални успехи и самочувствие, с което да предавате на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете българщината!“

„Скъпи ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! На този празник, Ви пожелавам да успеете да оцените житейските уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на поколенията след Вас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here