Моментът е сега – когато си на върха, да се откажеш. Така кметът Иван Тотев обяви края на осемгодишното си кметско приключение. „Не смятам да участвам на местните избори. Решението ми е абсолютно категорично. 12 години работя за Пловдив под различна форма и имам нужда от почивка. Сега е моментът, когато си на върха, да се откажеш. Превърнахме Пловдив в платформа, в която всеки може да намери своето място. Горд съм с постигнатото през моите два мандата.  Това не означава, че няма да работя за Пловдив, защото връзката ми с този град е духовна. Но има едно прегряване и затова се оттеглям. Благодаря ви, но наистина съм уморен!“, обяви кметът отказа си от борбата за трети мандат.

Ето какво каза още Иван Тотев:

“Последните 8 години са най-добрите за Пловдив от 1989 година насам. Невероятни успехи  и невероятна промяна през последните два мандата се случиха в града ни. Можете да направите разликата между Пловдив  и другите градове, ние сме като спринтьори. Изключвам София, разбира се. Имаме невероятно много поводи за гордост.


Всичко, което се случи, бе с цената на много усилия и непопулярни решения. Не съм се страхувал да вляза в битка, когато съм вярвал, че нещо се прави в името на града ни. Всяко нещо, за да стане хубаво, най-напред се минава през много битки и много засегнати хора, а това отнема от твоята енергия.

Помните битките за Цар Симеоновата градина, помните еколозите и останалите драми. Затова имам нужда от почивка, но няма да спра да работя за Пловдив. Всеки ден водя битки с някого за нещо. Ще направя отчет за свършеното до момента в Драматичния театър в рамките на около час и половина.

Виждам много хора, които искат да станат кмет на Пловдив, но това не е толкова просто, има и обратна страна, която хората не виждат и която е свързана с голяма отговорност. Аз лично имам своя фаворит, защото имам поглед върху всеки един от потенциалните кандидати. Лесно е да управляваш след Славчо Атанасов, но е трудно след Иван Тотев”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here