Георги  Гергов губи все повече влияние в БСП. Най-големият му опонент в Пловдив Иван Петков – Бебето бе избран днес за член на Националния предизборен щаб. Преди години самият Гергов бе член на щаба, но после бе махнат от Изпълнителното бюро заради “Цумгейт“.

Въпреки че през лятото бе избран за председател на градската структура в Пловдив, в общопартийната контролна комисия има множество жалби за начина на провеждане на отчетно-изборната кампания в града под тепетата. В тях се твърди, че в основата на кампанията има манипулации и фалшификации на събрания, довели до избори на делегати на районите и градската конференции. Иван Петков беше кандидат за председател на БСП в Пловдив, но с манипулации не беше избран дори за делегат на градската конференция.

След преизбирането чрез пряк избор на Корнелия Нинова и катастрофалния резултат на Кирил Добрев, а оттам и на кръга “Гергов-Станишев-Добрев“, е вероятно новият състав на националната контролна комисия да разгледа жалбите и да се стигне до анулиране на избора на олигарха.

На днешното заседание на Националния съвет бяха приети и “Правила за реда и начина на изграждане на областните съвети на БСП“, което означава, че до няколко седмици ще се проведе избор на председател на Областния съвет на БСП в Пловдив. Гергов няма да е кандидат, тъй като сега приключва вторият му мандат и по устав няма право на повече.

Най-вероятно той ще заложи на бившия зам.-областен управител Атанас Петков, който се ползва с голямо доверие от олигарха. Не е ясен още кандидатът на опонентите му, но влиянието му в областта бе силно разклатено, а и доста от противниците на Гергов влизат в новия състав на Областния съвет. Неизбирането на Атанас Петков може би ще бъде началото на края на олигарха в БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here