zdravko_dimitrov_ivan_totev_sn_marica

 

Рано е предизборната борба да бъде шаржирана, но това  е неизбежно.  Винаги отнякъде цъфват кандидати и идеи, които избирателите снизходително отминават. Не е толкова страшно нито за избирателя, нито за кандидата. Няколко усмивки повече  само могат да направят от изборите приемливо събитие, а не толкова отвратително, колкото го познаваме.

Да допуснем, че трима са сигурните засега кандидати за кмет на Пловдив  – Иван Тотев, Славчо Атанасов и Дани Каназирева. Няма логика тази тройка да бъде оспорена  заради амбициите и на тримата в управлението на Пловдив през последните години. Ще се появят още двама  сигурни – от БСП  и Реформаторски блок. Цензурата сигурно ще хване някого за ушите и ще го намърда в борбата, но  кой го интересува това. Би имало значение, ако се появи самият Бареков,  за да могат пловдивчани да преброят колко излишни яйца имат подръка. Самата поява на този политически клоун ще шаржира изборите и неизбежно ще повърнем върху обувките си, вървейки към урните.

Ето ви  друг класически пример за шаржиране на изборите в Пловдив.  Депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров се кандидатира срещу кмета на ГЕРБ Иван Тотев. Тон за тази песен  беше даден, още когато Зико обитаваше областната управа. Обясненията бяха прости и ясни –  двамата се поддържат от различни лобита в  партията.  На подобен въпрос тогава Тотев каза, че  напрежението между двамата  не е нищо друго освен опорна точка на две партийни централи в града – на БСП и НИЕ.

И тъй като вече е време дълго чаканият сблъсък все пак да бъде представен на публиката, сега слухът е следният – инициативен  комитет се готви да издигне Здравко Димитров за кмет.  Зико отрича подобна конспирация  и  е готов да гръмне всеки, който му поднася тази версия. Вероятно той не знае за този комитет, а и не бива знае. Ако все пак е разбрал, веднага трябва да го разформирова и да удари по сто тояги на инициаторите. Само така може да остане депутат от ГЕРБ и ударно да работи за втория мандат на Тотев.

Този въображаем сблъсък  обаче ще остане на сцената,  докато ГЕРБ не обяви официално своя кандидат. Ако се забави, инициативният комитет може съвсем да заслужи боя си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here