Зико – областен управител на годината

 

Здравко Димитров получи  наградата „Областен управител на годината“, връчвана от Асоциацията на българските градове и региони. На годишната  среща  край Разлог темата на двудневната конференция беше „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините и регионите“.

Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР, отбеляза, че организацията вече 13 години осъществява съвместни проекти с фондация „Конрад Аденауер“.

Наградата  на Здравко Димитров  беше връчена  от председателя на УС на асоциацията Найден Зеленогорски.  „Приемам тази награда от името на целия екип на Областна администрация-Пловдив, защото я получавам благодарение на добрата работа на специалистите и експертите, с които работя. Благодаря и на премиера Бойко Борисов, който винаги е подкрепял и подпомагал развитието на област Пловдив. Много от проектите, за които получавам тази престижна награда са благодарение на неговото съдействие“, заяви пловдивският областен управител.

Здравко Димитров се включи в раздаването на призовете и връчи наградата наградата на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев за кмет на годината в категория „Най-бързо развиваща се община“.