Кадрите наистина са впечатляващи. Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който предния ден излезе от реанимацията на болницата, в която се лекува, разговаря с премиера Борисов, също заразен преди време, но преборил Ковид-19. Двамата са пред болница „Пълмед“ и впечатлението е за неотложна работна среща.

Сцената наподобява демонстрацията на Доналд Тръмп, който все още заразен, напусна за няколко часа болницата, за да направи тур пред свои привърженици.

Срещата пред „Пълмед“ идва в тежък за Зико момент  – не само здравословен. Все повече се засилва усещането, че областният управител Дани Каназирева е иззела функциите на кмета и се разпорежда с общински дела.

Съвсем изненадващо, Борисов върна Димитров в играта. Кметът използва ситуацията, за обясни, че лично се е заел с преструктурирането на МБАЛ „Св. Мина“ в ковид болница и до края на деня министърът на здравеопазването ще получи подробен доклад по темата. А по този казус думата досега беше единствено на Дани Каназирева. Освен това  кметът Димитров напомни, че още през март е изпратил предложение за възстановяване на белодробна болница „ Кудоглу“.

За няколко минути стана очевидно, че здравните общински проблеми се изплъзват от ръцете на  Каназирева.  Ако премиерът искаше да покаже, че Пловдив има кмет, акцията е успешна – поне от пиар гледна точка.

Работи, за да не работи Каназирева, сякаш каза Борисов на своя кмет.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here