Заседанието на Народното събрание днес започна с декларации във връзка с резолюцията на Европейския парламент за състоянието на правовата държава в България.

“Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните седмици, успяхте да организирате социалистите, Зелените и либералите в европарламента, за да хвърлят петно върху България. Това се случи благодарение на български евродепутати от вашите групи”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на ПГ. 

“Докато има социалисти и либерали в България, на нас не ни трябват “пазачи около казана”. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи. Няма истински българин, който да изпитва подобно удоволствие от направеното от своето представителство”, категоричен бе той. 

Ние ще продължим, въпреки вас, да отстояваме българския национален интерес. Европа трябва да се управлява по демократичен път – чрез тези, които печелят избори, а не ги губят, категоричен бе Биков. 

“Вие имате подкрепата на загубилите Европа, ние на спечелилите. Вие сте подкрепени от няколко идеологически течения, които си отиват, защото хората не ги искат. Вие имате подкрепата на хора, които са се откъснали от света, на “хайверената левица” и Радан Кънев”, обърна се депутатът към БСП и ДПС. 

Това не е мнението на Европа, а на социалистите, Зелените и либералите. Мнението на мнозинството в Европа за България е съвсем различно , каза още Биков по темата за резолюцията. 

Не отричаме, че България има проблем с върховенството на правото и корупцията. Но няма да приемем България да е “черната овца” на Европа, защото тя не е такава, категоричен бе той. 

Подобна резолюция не е приемана и за Северна Корея, не сме по-зле от тях. Не сме зле и от европейски държави, които фалираха множество пъти. България успяваше да се справи сама, коментира депутатът

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here