„Господин Димитров ще бъде изключен от ГЕРБ – просто въпрос на часове е Изпълнителната комисия да вземе това решение“, обяви на 21 юли 2015 година пред Радио Пловдив Менда Стоянова. Здравко Димитров вече беше обявил намерението си да се кандидатира за кмет на Пловдив със своя коалиция, подкрепен от Реформаторския блок. Очакваното изключване обаче не се случва.

„Мисля, че един човек, който е избран с листата на ГЕРБ като водач на областната листа, напускайки, вземайки подобно решение да се самокандидатира за кмет на Пловдив при положение, че организацията е взела друго решение, е нормално да напусне както партията, срещу която той взема това решение, така и парламентарната група, така и парламента, където г-н Димитров се намира благодарение на избирателите на партия ГЕРБ, а не на лично негови избиратели“, коментира още госпожа Стоянова.

И най-важното, което казва: „Здравко Димитров е в ГЕРБ от много години. Той беше на различни високи позиции в ГЕРБ, както партийни позиции, така и длъжности, не трябва да забравяме, че той беше кмет на Западен район, областен управител, депутат, областен координатор – все позиции, които определено е получил от партията като нейно доверие към себе си. И затова най-много ме боли това, че г-н Димитров всъщност зачеркна това доверие. За мен той предаде отбора, към който се числеше доскоро.

И още за предателството, разшифровано от Менда Стоянова: “Здравко Димитров може да има всякакви свои позиции, може да има несъгласие с определени решения, но начина, по който се решават тези несъгласия в една партия, в един отбор е, когато се води вътрешен диалог и разговор, а не противопоставяйки се на решенията на партията, на решенията на колегите от организацията, пловдивската организация. Това че г-н Димитров има аспирации от много години да бъде кмет и тези аспирации в крайна сметка се оказаха неподкрепени от партията, за мене не дава основание на един лоялен човек, на един мъжкар, какъвто г-н Димитров твърди, че е, да постъпи предателски като прави опит в последния момент да цепи организацията.”

Думите на Менда Стоянова преди четири години говорят за болка и огорчение от постъпката на един партиен човек, в когото са вярвали. Тя го нарича предател, загубил доверието на партията, предал отбора си.После започнаха компромисите. Няма да го изключваме, дори ще го направим областен управител.

И как така след четири години загубилият доверието партиен кадър изведнъж става най-достойният за кмет на Пловдив. И какво искат сега да направят тези хора, които през 2015 година настояваха за изключването на Здравко Димитров от партията? Искат да накарат една част от структурата на ГЕРБ в Пловдив да преглътне унижението, което й предлагат, и да забравят какво са говорили и мислели за този кандидат преди четири години.

Това е удивителна липса на морал, дори и партиен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here