Ето я паралелната държава, Нинова – вместо разследване за Панаира – опера

Във вторник БСП щяла да чисти от ревера си петното Георги Гергов. Или поне ще търси основание, че е петно.  Партийното разузнаване ще докладва какво знае, Гергов ще каже, че нищо не знае и Корнелия Нинова трябва да вземе решение какво да прави с дясната си олигархична ръка. Та тази ръка е шеф по коалиционната политика на партията и постоянно цъфти до Корнелия. С тази ръка  другарката Нинова беше избрана за лидер на БСП. И сега изведнъж – петно.  Все едно Корнелия не знае, че си е лепнала петно. Вероятно и затова няма да има никакво решение. Данните от разузнаването и самопризнанията ще бъдат крайно недостатъчни , за да се отреже ръката.

Но  Корнелия  по мъжки ни плашеше с паралелната държава, на която ще  разкатае фамилията,ако поеме управлението на истинската държава.

Ето я паралелната държава, Нинова. Пред очите ти е. Главният прокурор се среща с двама бизнесмени, от които единият е посредник и домакин, а другият е обект на притискане. Каква друга държава е това, ако не паралелна.

Хора около Сашо Дончев твърдят, че историята му за срещата, разказана на маса в компанията на бизнес дами, и изкарана от контекста. Това е дежурното оправдание – контекстът е сложна работа. Ами вкарайте я в контекста и пак ще чуете същото – главният прокурор ми каза еди-какво си, притисна ме за еди-какво си.

Паралелната държава и контекстът. Ето ви една сериозна тема за дисертация.

В друга държава по нашите ширини посещението на главен прокурор в офис на бизнесмен, за да притиска друг бизнесмен е чутовен скандал. Ние ще се задоволим с най-малката лъжичка – изгледахме клипче с признанията на господин Дончев  и прочетохме декларацията на господин Цацаров, че не той, а Дончев е рекетьорът. Толкова.  Дори тръгна и анкета – на кого от двамата вярвате. Верният отговор е – на нито един от двамата. Иначе трябва да повярваме в паралелната държава.

Дори и Сашо Дончев да е рекетьорът при тази среща, какво прави господин Цацаров в офиса на господин Гергов.  И да го изкарате от контекста, все тая. В прокуратурата има сигнал за нарушения  около приватизацията на Пловдивския панаир и тя не се произнесе в законовия срок, замълча. Сигналът е със санкцията на Общинския съвет в Пловдив. От 19 април тази сделка е покрита и с давност. И в същото време – 30 март, главният прокурор е в офиса на Георги Гергов.

Всичко ще се размине с построяването на сграда на Пловдивската опера в пределите на Панаира. Ако изобщо бъде построена. Паралелната държава ще си има и опера. Корнелия Нинова е поканена, макар и с леке на ревера.

 

2 коментара