С 30,19% от гласовете на първи тур кандидатът на ПП ГЕРБ Костадин Язов води преди балотажа в район „Южен в Пловдив“ тази неделя. Негов опонент на втория тур ще е досегашният кмет на района от коалиция ВМРО-НФСБ.

42-годишният Язов е ядрен физик, като има и докторска степен по дипломация и сигурност.  Той получава средно образование в Техникума по механотехника в града, след което продължава обучението си в Пловдивския университет. Там завършва инженерна физика с две специалности: “Атомна и ядрена физика” и “Лазарни техники и технологии”. Освен това е магистър по “Макроикономика“, както и по “Сигурност в публичния и частния сектор”.

През 2013 г. получава докторска степен по дипломация и сигурност, като дисертацията е му е на тема „Рискове и заплахи за информацията в съвременната среда за сигурност“. Костадин Язов е и преподавател във Висшето училище  по сигурност и икономика в Пловдив.

Депутат в 41-вото Народно събрание от 16-ти Многомандатен избирателен район Пловдив-град от ПП ГЕРБ.

С Решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД от 29 януари 2015 г. е избран за зам.председател на Надзорния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД.

Костадин Язов гарантира, че ще работи за един по-зелен район, за повече места за отдих и най-вече за облекчаване и разтоварване на трафика в „Южен“.

„При една добре работеща обвързана администрация, включваща работа в синхрон между институциите и всички общински предприятия, може да се постигне много“, коментира Язов.

Той призова в неделя жителите на „Южен“ да гласуват на втория тур с № 43 в бюлетините за кмет на район и кмет на Община Пловдив. „Жителите на Южен заслужават да живеят в един уреден район, с всички необходими удобства и съм уверен, че заедно можем да го постигнем. Винаги съм се водил от принципа „повече ние и по-малко аз“. Развитието на Пловдив трябва да продължи с № 43 и нашият район ще бъде част от това развитие“, призова Язов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here