Емил Радев и Андрй Новаков

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков настояват Европейската комисия  да предприеме мерки за премахване на двойните стандарти при храните. В свой писмен въпрос, отправен към изпълнителния орган на Европейския съюз  двамата евродепутати питат дали ще бъдат предприети законодателни мерки за предотвратяване на двойните стандарти в качеството и състава на хранителните продукти, продавани в различните държави-членки. Също така те настояват ЕК да се ангажира с конкретни срокове за извършването на такива законодателни промени.

Емил Радев и Андрей Новаков предлагат още ЕК да изготви колкото се може по-бързо насоки  към международните компании, производители на хранителни продукти, за да се гарантира, че всички потребители в ЕС са третирани еднакво. Не на последно място, българските евродепутати от ГЕРБ отправят запитване дали и кога ЕК възнамерява да направи широкомащабно проучване за съществуването на двойни стандарти в различните страни-членки не само при хранителните, но и при други продукти, като например козметичните и почистващите такива.

Предложенията на Емил Радев и Андрей Новаков са в резултат на повдигания вече десет години въпрос за двойните стандарти на хранителните продукти в различните държави-членки в рамките на единния европейски пазар. По-конкретно, редица държави от Централна и Източна Европа, включително и България, многократно са изразявали притеснения, подкрепени с лабораторни доказателства, че съществуват различия в съставките и качеството на хранителни продукти на международни компании, продавани под една и съща марка в “старите” и “новите” държави-членки.

Според българските представители в Европейския парламент Емил Радев и Андрей Новаков такова двойно отношение на международните компании е недопустимо, особено в контекста на единния европейски пазар. „Потребителите в целия ЕС имат правото да се ползват с еднакви по качество и състав продукти, които са под една и съща марка и наименование“, коментираха българските евродепутати от ГЕРБ.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Глупавите комунисти дебили от ГРОБ не могат да разберат, че за да има еднакъв стандарт и еднакво качество трябва да има и еднаква цена, или пак се надявате на милостиня ? Искате да плащате по 1 лева за продукт, който на западноевропейския пазар струва 3 евро и пак да е със същото качество? Айде дружно към Урал и Кремъл!!

  2. Тея два дебила наистина прокарват про-Кремълската линия за разделение на ЕС на оста – бедни и богато евродържави. Стандартите на хранителните продукти са едни от най-контолираните неща в ЕС и само икономическия ни стандарт ни спира засега да си позволяваме по-качествени храни и услуги. НО така е като голяма част от икономиката ни е под руско иго, дружно обслужвано от бандата Герб/БКП/ДПС?Батака/АБВ и производните им кремълски марионетки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here