Sh_3_26_06

 

Пловдивският депутат на ДБГ  д-р Димитър Шишков  категорично не приема поведението на ДСБ и на партийния лидер Радан Кънев. Представителите на партията на Меглена Кунева изразиха позицията си след последните събития в Реформаторския блок. Народните представители Шишков и Димитър Танев дадоха ясно да се разбере, че са смутени от ходовете на Радан Кънев. Двамата дадоха пресконференция в Пловдив заедно с председателя на ОбС Савина Петкова, която е и градски лидер на ДБГ.

След националната конференция на ДСБ Радан Кънев заяви, че Реформаторският блок вече е бита карта – изчерпан проект.

“Като е изчерпан, какво правиш в него? Не си напуснал стария, а правиш нов, как става тази работа”, попита д-р Шишков. Двамата с Танев обясниха, че ДБГ има много добър диалог с ГЕРБ и партията остава в управлението. “Имаме много забележки, както и колегите от ДСБ, но сядаме на масата и ги решаваме. Предстои уточняване на детайлите  по новото споразумение с ГЕРБ. Реформаторският блок е коректив на ГЕРБ. Само в управлението можем да бъдем такъв коректив и с тази идея е в него. Какво ще стане като напуснем управлението, или излезем от Народното събрание – какви политики можем да реализираме”, коментираха народните избраници.

“На 1 април ще стане ясно влизат ли в сила ключовите промени в здравната реформа. Ако не влязат, значи реформата е провалена. Но как бихме могли да знаем два месеца по-рано, за да се махаме от управлението”, коментира Шишков. Димитър Танев изрази претенции към съдебната реформа и пенсионната – за инвалидните пенсии и ранното пенсиониране.

Двамата народни депутати все още не признават разцеплението в Реформаторския блок. “Заедно обсъждаме проблемите, в добри отношения сме с колегите от ДСБ. Но не може да си опозиция и депутатите ти да са част от блока, който е в управлението. Не можеш да ползваш всички облаги на властта, а да се правиш на опозиционер. Най-елементарното – служебната кола не си върнал, а си опозиция. Радан Кънев ще прави нов проект, а все още е съпредседател на РБ”, коментира Димитър Шишков.

“Това, което се случва, е типично за дясното. Направим нещо и бързаме да го разваляме. Как да ни вярват хората. Какъв изчерпан проект, като РБ е на две години”, ядосва се Шишков.  Според него блокът е постигнал много за кратко време и само с 23 депутати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here