fullsizerender-237777

Отговорност от виновните за Транспортния проект  на Пловдив поиска днес ДСБ на пресконференция в града. Според партията на Радан Кънев провалът е факт, а никой не е поел отговорност.

ДСБ внася сигнал до управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“, пред който  проектът е отчетен.  Според  пловдивския лидер Йордан Иванов трябва да стане ясно дали общината лъже, че проектът е отчетен и няма проблеми или управляващият орган неправомерно е отчел този проект, защото системата не работи.

От ДСБ са категорични, че  управата на града е ощетила пловдивчани като е разплатила сумата от почти 8 милиона и 200 хиляди лева без фирмата да си е свършила работата и по този начин не може да иска неустойки в размер на 82 хиляди лева на ден.

Иванов припомни, че още през месец юли от ДСБ са поискали официален отговор от община Пловдив кой  е подписал протоколите и дали ще бъде потърсена отговорност на виновните лица, но до момента  отговор няма.

Всякакви оправдания са голословни. След като има разплащания, а няма свършена работа, някой трябва да понесе отговорност”, категоричен бе и е народният представител Атанас Атанасов.

От общината съобщиха, че документите по транспортния проект  са публични  и всеки може да се запознае с тях. Ресорният зам-кмет Златин Велев е категоричен, че проектът не е провален.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here