Решаване на проблема с общинските жилища  в „Столипиново“ предложи съветникът Али Байрам от ДПС на днешната общинска сесия.Лидерът на общинската партийна структура подчерта, че досега  общината е била абдикирала от задълженията си към тези жилища.

„Те са в лошо състояние и за това стана въпрос на предишни сесии. Предложението на ДПС е тези жилища да бъдат предложени за изкупуване от своите наематели. Така те ще грижат за своята собственост много по-добре, отколкото сега прави общината“,уточни Али Байрам. Предложението на ДПС е жилищата да бъдат предложени на преференциални цени.

Годишната програма за управление с  общински имоти беше приета с 34 гласа “за”, 12 “против” и нито един “въздържал се“. Съветниците не се съгласиха  четири имота  да бъдат продавани и те отпаднаха от програмата  –  терен на ул. “Кирил Нектариев”, 5000 кв.м в район “Западен” за частно училище, къща на ул. “Антим I” 25 и  имот на булевард “Васил Априлов” 116 (2 дка в междублоково пространство).

Общинските съветници приеха решение да поискат от Министерството на отбраната придобиване на терен на Строителни войски на Асеновградско шосе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here