Уволненият шеф на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев повдигна завесата  кой може да стои зад решението на новия екоминистър Емил Димитров-Ревизоро .Часове след отстраняването си той беше лаконичен: „Не е много хубаво, че нещата приключват така. Министърът не ме е виждал, нямаме личен контакт. Не е събирал директорите на РИОСВ от страната, за да каже какви са му изискванията”.

Ден по-късно доц. Шилев  открито призна в коментар във Фейсбук , че зад уволнението му стои кметът Здравко Димитров. Ето какво написа Шилев:

“Не знам дали се питате: “Кога ще заживеем в по-добра, по-уредена и по-богата държава? Може би когато осъзнаем, че трябва да се противопоставяме с всички средства на измамите, на дребните душици, на назначаването на лаици и дилетанти, защото после страдат всички. Губи се енергията на обществото.

Нима в нормална държава един кмет може да си “поръча” на един министър, уволнението на директор на контролираща го институция? Нима в нормална държава един кмет може безразборно да лъже в предизборни обещания? Не. Какво ще направим – нищо. “Каквото си направим, това ще гледаме”, казваше баща ми, светла му памет!”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here