С какви странни научни теми се занимава Българската академия на науката. Секция “Социални стратегии и прогнози” към Института за изследване на обществата и знанието  организира и проведе конференция за измеренията на русофобството в България. В Руския културно- информационен център в София се събраха бившият преиер Жан Виденов, вицепремиерът му Дончо Конакчиев, русофилът Петър Волгин, червени професори и бивши деятели на БКП.

Русофобството е причината за третата национална катастрофа, настъпила след 1989 г., изтърси проф. Ангел Димов, бивш депутат от БСП. Според него научно обоснована била тезата, че борбата с русофобите трябва да се води за защита на България. Димов съвсем се изпусна, като отбеляза, че “русофобията лежи в основата на неоколонизаторската атлантическа политика, която се налага от трансграничните капиталисти.Чрез нея се извършва геноцид над българската нация”.

Преподавателят от Пловдивския университет доц. Валентин Златев посочи, че социологията е доказала, че русофилите в България са 85%. Друг професор от същия университет – Иво Христов, преди време каза, че и дебилите у нас били толкова. Русофобията се появява, разсъждава Златев, когато изгубиш логическа консистенция и представа за време, място, култура и истори. Според доцента, който пълни с глупости главите на студентите от ПУ, определи русофобите в България като малка истерична група.

1 коментар

  1. Абсолютни кавали.

    Като ви харесва толкова в гетото Раша – хващайте влака и заминавайте, утайки!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here