Радан Кънев се изразява доста фино за първата брачна нощ. Чува се само някакво приглушено гладене на чаршафи за общото легло между ГЕРБ и БСП. Никакви лудории, никакви волности, никакви помисли за бруталност.

Внушението е натрапчиво – избирателят ще бъде масово прецакан, тъй като ще се озове с неканен гост в леглото си – нито го желае, нито му се ще да върши нещо с него. Тъй като двете партии ще получат най-много гласове  на изборите, виждате ли какво огромно бедствие се задава, плашат от десните фракции, най-вече от крилото на Радан.

Тази глупост – за общи действия на ГЕРБ и БСП след изборите, става все по-компрометирана, колкото по-често се повтаря.  Агенцията на Кънчо и Сънчо  се държи като Радан – от година ни блъскат по главите, че има всички шансове за широка коалиция, че нещо се готвело, че нещо се крои, че нещо надушвали.

Единственото, което се надушва до задушаване е, че за първи път на тези избори съвсем открито  ще се пропагандират руските интереси у нас. Това вече се случва. И на двамата – Кънчо и Сънчо, много им се иска  ГЕРБ да легитимира тези интереси в една коалиция с БСП – най-абсурдната  ситуация за днешните политически нрави у нас.

И Радан знае, че не е възможно и няма да се случи. Иначе  водачът на листа в Пловдив Дани Каназирева трябваше вече да  е обяснила как ГЕРБ и червените в Пловдив ще си поделят града. Или тя тепърва ще обяснява и ще е много забавно, или не споделя тази опорна точка. Нищо не е казала.

Радан обаче държи на тази опорна точка  на Кънчо и Сънчо, няма да я пусне до 26 март, когато е твърде възможно да се окаже, че не си е легнал с никого. Той не иска неканен гост в леглото си  – нито ГЕРБ, нито РБ, нито „Да, България“.  Тогава с кого иска да си легне Радан?

Ако мисли по-стратегически, той няма да плаши с коалиция ГЕРБ-БСП, а би я насърчавал. Защото тя ще произведе критична маса от отвратени избиратели – и леви, и десни. Тогава шансът за раждане на истински десен фронт става съвсем видим.

Десен  фронт  срещу българо-съветската дружба – с Радан или без Радан. В противен случай падаме в лапите на типове като Иво Христов, водач на листата на БСП в Пловдив. Той твърди, че българите са проруски настроени и на който не му изнася, да си смени живота. Представяте ли си  –  този нагъл русофил иска да си сменим живота! Колега написа по този повод: Ай, сиктир, бе, охлюв! Или в лапите на друг путинофил – другаря Жаблянов, който иска незабавно да се оттеглим от НАТО, иначе че ще ни напляска.

И докато  Радан чака БСП и ГЕРБ да си легнат на изгладени чаршафи, другарите вече ни подготвят документите за смяна на живота. И на техните чаршафи не пише ГЕРБ, а „Единна Росия“.

Да бъдем  българи и без Русия! Ето го мотото на бъдещия десен фронт . Да бъдем българи и без Христов, и без Жаблянов! Изглежда лесно и толкова достижимо, ако Радан и всички десни фракционери  престанат да гладят чаршафите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here