„Благодаря ти, че дойде“. Това написа Джошуа под видео, което показва как британецът просва на земята Кубрат Пулев. Крайно неуважително от страна на победителя, но той сигурно  ще ви каже, че има основание, тъй като има и неуважителна предистория от съперника си.

Ние сме българи и искахме Кубрат да бие, за да се бием и ние в гърдите. Много искахме и бяхме готови да повярваме, че това е лесна работа. За едни Кубрат е национален герой и трябва да се гордеем с него, въпреки загубата, а за други е национален позор.

Първо, не е никакъв позор да играеш два пъти за световната титла и да паднеш, напротив. Второ, Кубрат Пулев беше надигран безусловно от Антъни Джошуа.  Да оставим на специалистите да оценяват играта на двамата  и защо се е стигнало до този нокаут. Не е работа на лаиците и сеирджиите да определят Пулев като слаб боксьор, който не ставал и за спаринг на Джошуа.

Фолкдивата Андрея пък видяла нещо крайно любопитно:  За нея 99 процента шампион е Кобрата, защото бил по-добрият боксьор и няколко пъти така разклатил Aнтъни, че британецът аха да падне. Всеки е видял това, което иска да види.

Нокаут на ринга не е нито позорен, нито срамен. Нокаут извън ринга е друга работа и има по-тежки последствия. Кубрат загуби с нокаут още на пресконференцията преди двубоя. Пролича му, че е нервен, прие с удоволствие словесната разправия, съблече си демонстративно тениската и беше готов за бой на сцената. Вместо да покаже уважение към шампиона, Кубрат се държа като уличен бияч. Джошуа не издържа и го попита: Кого си победил?  Да, българинът вероятно отговори на провокациите на AJ, но просто прекали.

На ринга след всеки по-сериозен удар на Джошуа нашият човек се хилeше, все едно му казваше: Толкова ли можеш? А явно губеше мача. Нокаут за Пулев и след  истинския нокаут. „Мен ме запомни“, обърна се Кобрата към победителя , сякаш  отново ще се срещнат някога. Джошуа го изгледа арогантно и му се прииска още веднъж да го свали на пода.

Няма значение, че са те набили и си паднал в нокаут, това е бокс – един удар решава всичко. Важно е дали ще станеш от пода достойно. Кубрат не го направи, колкото и да ни иска да е нашият герой. Затова получи „Благодаря ти, че дойде“ с видео от поразяващия удар на Джошуа и „Сготвих си Кобра“ с друго видео от серия разклащащи удари, според терминологията на Андрея.

Но Джошуа написа и друго: “Опонентът ми беше добър. Здравейте на всички в България, надявам се, че сте добре. Изпращам ви любов, Кубрат Пулев е страхотен човек! Но това е бокс.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here