Нещо странно се случи с кандидатурата на  „Демократична България“ за кмет на Пловдив. Ден преди представянето на кандидата лидерът на „Да, България“ в Пловдив Веселина Александрова в ентусиазирано  интервю казва, цитирам:“ Кандидатът на “Демократична България” ще е следващият кмет на Пловдив. Убедена съм в това, защото когато утре в 11 часа обявим името му, останалите кандидати за кметове ще изглеждат като предложение за завръщане в миналото“.

И на следващия ден ни представят адвокат Атанас Костов, който едва ли ще бъде следващият кмет на Пловдив. И не защото господин Костов не е стойностен и рализиран в живота човек, не защото няма визия за развитието на града, не защото не може да е кмет на този град, а защото няма как да бъде избран.  

Анонсът за представяннето на кандидата създаде впечатлението , че пред нас ще се появи една достатъчно популярна и авторитетна фигура, разпознаваема и уважавана от избирателите, които да кажат: Да, това е следващият кмет!

Сега нищо подобно не могат да кажат, дори ще се зачудят  какъв е този странен избор. А и Веселина Александрова не продължава да твърди, че това е следващият кмет на Пловдив. Създаде се усещането, че по някакви причини кандидатурата е сменена в последния момент. Защото едва ли госпожа Александрова  може да се въодушеви чак толкова, че да гледа на  Атанас  Костов като на следващия кмет .

Какво се получи в крайна сметка? След дълго бабуване, търсене на подходящ кандидат и подгряване на публиката  десните избиратели в „синия“ Пловдив  отново са разочаровани или предстои да се разочароват. Всъщност, това е част от драмата на т.н „градска десница“,  която не иска да припознае ГЕРБ като дясна партия  и кандидатът на ГЕРБ за десен. Затова от „Демократична  България“ могат  да си говорят колкото си искат за следващия кмет, но той няма да е от техните редици.

1 коментар

  1. Адвокат Атанас Костов като личност, интелектуалец, екоактивист и топ юрист е нещо, което ГЕРБ или която и да е друга партия на статуквото никога няма да имат в редиците си. Той не е завършил автото, нито пък някога е работил в ДАИ, определено не е и неуспял баскетболист – “качества”, които се изискват, за да си “нещо” в пловдивската администрация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here