Румен Радев иска да съгласуват с него освобождаването на главния секретар на МВР, а трябва да съгласуват когато го назначават. Радев иска да ходи на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, а по конституция външната политика на страната се определя от правителството. Може да отиде, както миналата година, но това трябва да го реши кабинетът. Сега кабинетът е решил, че Радев няма никаква работа там. А и защо да ходи чак до Ню Йорк, като призивите за бунт срещу правителството може да си ги отправя и от София.

За президентите без реална власт има други сбирки, като тази в Литва. Там президенти от 12 държави си говореха за разни работи, но дали ще станат сериозни работи зависи от правителствата им. Те идваха и в Пловдив, водени от Росен Плевнелиев.

Това е положението, с което Радев не е съгласен и постоянно се мръщи. Предполага се обаче, че е бил наясно с декоративните президентски пълномощия още преди да се разсърди. Но никой не може да го спре, ако иска да гледа мач на волейболните национали или гимнастичките с надеждата, че ще поискат да се снимат с него и да даде автограф. Но и там не му обърнаха внимание.

Никой не може да го спре да поздравява участниците в русофилското сборище на язовир „Копринка“. Никой не може да го спре да насъсква хората с обещанието, че ще им решава проблемите. Как? Никой не може да го спре да провокира протести, на които разни екземляри са облечени от главата до петите в руски атрибути, както беше в неделя.

Затова се е самозаключил в политическия килер.

Никой не ти пречи да имаш висок рейтинг, когато нищо не зависи от теб и не си длъжен да взимаш непопулярни  решения.

Никой не го спира Радев и да изкаже позиция по важен за обществото въпрос. Както го направи Плевнелиев за руските атаки срещу България. А Радев непрекъснато повтаря, че се е врекъл на БСП и ще възражда партизанското движение.

Конституцията  му е дала декоративна функция. Съществен нейн недостатък, ако ще произвежда декорации. Декорацията Радев е добър пример, че има нещо сбъркано. Проблемът се усложнява от поведението на самите декорации – заявяват бурно претенциите си за власт, а тя не им се полага.

Най-голямото постижение на Радев досега е, че се превъртя на висилката в пловдивско поделение. Никой президент преди него не го е правил. Ако това е достатъчно за бъдещ политически проект с негово участие , значи пред себе си имаме поредния политически паун.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Беше ясно още от предизборната кампания. Това момче правеше някакви безумни обещания за борба с корупцията, за увеличаване на заплати , пенсии и преборване на социални неравенства и още какво ли не, което той въобще няма как да прави като президент. Ама на – някои прости хорица се подлъгаха от глупостите му…

  2. Превише информација сам изложио на овом порталу, свесно. Сматрам да је потребно створити тајни покрет, колико год подсмешно звучало, треба схватити озбиљно. Од опозиције се организација и план не може очекивати. У случају да се практично виђено подигне макар 90 посто грађана Србије на ноге и покрене у протесте уз дијаспору, притисак би донео плода. Зато би било од значаја створити тајно оперативно друштво ван политичких мера, спремно за прагматична дела. У нашем друштву се засигурно крију појединци спремни да делују, не само да следе теорије, а опрезно траже могућност да се тихо и неприметно повежу. Потребно је спојити, планирати, извести.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here