Ако човек чете мотивите, с които Дани Каназирева обяснява защо е приела поста на областен управител, остава с усещането, че от нищото се е появил някъкъв човек, когото никой не познава, никой не е чувал за него и сега се явявя като морален стълб, като борец за истина и свобода, който ще ни брани от лошите, а те са налазили града и имат страх само от тази дама, заслепена от политическата си глупост.

Толкова е смешно, че дали и самата Каназирева си вярва на приказките. И кога разбра, че „новият кмет Здравко Димитров по категоричен начин даде заявка за различно и диалогично управление“? Преди да й предложат областната управа или след това? Преди да манипулира екзит пола на първия тур или след това?

Каназирева се държи така, сякаш никой не знае за политическите й лупинги – ГЕРБ, Кунева, Радан Кънев, пак ГЕРБ сега. Държи се като декорация на всяко политическо хрумване.

„Бях изправена пред конкретен избор – или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам; или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона.“

И тя решила да даде всичко от себе си.Сякаш досега не даваше всичко като фасадна опозиционерка – срещу властта е, но със зам.-кметове по райони.

И продължава да дава всичко от себе си като твърди, че под нейно ръководство „е крайно време да задвижим отлагани отдавна проекти и да направим така, че Пловдив и регионът да догонят София“.

Каназирева дори си въобразява, че София може да стои на едно място и да чака Пловдивска област – под мъдрото й ръководство, да я настигне, дори да я задмине. Нека видим това с очите си след година и няколко месеца когато ще приключи политическия фалит на Каназирева. Тя го е подписала, според политолози, с приемането на поста на областен управетел. Защото, първо, е излъгала избирателите си, и второ, окончателно затвърждава образа си на политическа цветарка.

И наистина дава всичко от себе си – говори за „Модър- Царевец“, Водния проект, Околовръстното шосе. Все проекти, които са задвижени и ще се случат  и с Дани, и без Дани. Няма значение, тя обича да преекспонира значимостта си до степен, неузнаваема и за самата себе си.

Ако някои се връзват толкова на Каназирева, трябва да са политически глупаци.Но те затова са и глупаци – търсят си удобни и приемливи декорации.

„Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтенност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта“, завършва Каназирева своето оправдание.

Вярно е, Каназирева не се променя. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here