Новият лидер на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов отлюспи стария.

 

Тъжно ми е , защото съм един от учредителите на ДСБ и никога не съм била безразлична на дясното. Това е моята идеология. Но мисля, че това вече не е ДСБ на демократичната общност, след като могат да се налагат партийни решения. Но бих посъветвала колегите и младежите – аз няма да променя убежденията си, но млади хора, младостта е хубава и тя е съпроводена с много ентусиазъм. Не винаги обаче той значи правдивост. Не рушете това, което ние съградихме. Защото ДСБ отново ще бъде единна. Убедена съм”, казва Пепа Деведжиева в интервю за  Plovdiv24.bg. От бившия лидер на партията в Пловдив  беше свалено полтическото доверие на ДСБ, след като подкрепи бюджета на Пловдив за 2017 година.

“Това, което се случва с отлюспвания и изключвания за пореден път показва, че не сме научили изводите от допуснатите грешки в най-новата ни история и продължаваме да правим грешки. Обществото няма да ни прощава до безкрай. Десницата е толкова раздробена и продължава да се раздробява. Правилният ход бе през 2013-та, когато започна обединението. Да, грешки има. Ние никога не сме претендирали, че мислим най-правилно, но на този етап няма нещо по-добро, създадено от РБ”, казва Деведжиева.

Не бива да продължаваме със заклеймяването, защото така не привличаме гласоподаватели. Десният гласоподавател ни повярва, защото видя, че се обединяваме. РБ, в който аз останах, предлага точно това – обединение, протяга ръка. И след всичко това, което се случи, мога да кажа, че РБ има най-голям шанс да получи подкрепата. Да, ДСБ излезе, но РБ с помощта на ДСБ създаде образа на Христо Иванов. Кой беше той преди това, някой да беше чувал за него? Политически кой го изгради, кой му даде самочувствието? Отново един, който повярва в себе си и тръгна да прави самостоятелна партия. Така доникъде няма да я докараме. Ако “Да, България” влезе в парламента, ще търси подкрепа в център – дясно. Затова се питам – кому е нужно това? Кога най-накрая лидерите в дясното пространство ще преглътнат личното си его и ще спрат да се държат като малки деца? Кога ще чуят какво искат хората, а не да смятат, че те самите задават най-правилния тон?” казва още Деведжиева.

Бившият градски лидер на ДСБ възнамерява да приключи мандата си като съветник от РБ. “Ще подкрепям всичко, което е добро за Пловдив”, декларира Деведжиева.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here