Да открием „Пловдив 2019“ на Альоша

 

Какво трябва да направим по повод 60 години от откриването на Альоша. Много пъти съм казвал и писал – трябва да го сринем. Ако някои ще се ужасят от  вандалския акт, както ще го определят русофилите, отдавна трябваше да е сработил по-мекия вариант – да го сринем поне в душите си. И да забраним традиционните акции против България, които се организират горе – с руски знамена и на измислената Донецка република.

Нищо не сме направили, за да защитим достойнството си, историческата си памет. Подритват ги разни идиоти и ние им ръкопляскаме. Пак ще го направим. Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет съобщи, че организира три конкурса по повод  60 години, откакто агресорът е виснал над главите ни – за есе, рисунка и фотография. Ще аплодираме победителите на тържествен концерт на 5 ноември в Дом на културата „Борис Христов“. Така сигурно ще отбележим и Великата октомврийска социалистическа революция.

Ако хората от този съветски  център и ръководството на ПУ твърдят, че  Альоша може да се идентифицира  с руската култура, те просто ни се подиграват. И ние не само ще изтърпим  да ни натякват, че  Агресорът е културно достижение, но и ще го обсипем с цветя, рисунки и снимки.

Пълен позор!

Да го сринем в душите си поне.Колко наивно звучи! Ние нямаме душа за подобни истории. Ако имахме,  Агресорът нямаше да хвърля санка върху Апостола в подножеието на хълма. С това сме се съгласили безропотно, та няма да изтърпим едни есета, рисунки и снимки. Всичко ще изтърпим!

Както е тръгнало, спокойно може да открием „Пловдив 2019“ край Альоша. Няма по-добро място за откриващото събитие, страхотно е дори. Нали това е символът на града. Вижда се отвсякъде. Ако сме по-смели, да закараме и два крана горе. Ей така, само да ги паркираме за декор. Да покажем и друг символ – достойнството си, ако ни е останало. Тогава със сигурност ще се говори за Пловдив, а не за Альоша.

Един коментар