Напоследък Дани Каназирева непрекъснато ни натяква,че е доктор по конституционно право. Сякаш това има някакво значение за длъжността, която заема в момента – областен управител. Дори в коледното си обръщение към пловдивчани  тя държи да знаем точно това – подписва се първо като доктор и после като губернатор.

Посланието е ясно – не съм обикновен областен управител, а съм напълнила тази институция с такова съдържание, че чак през носа ми излиза. Та да знаете – аз съм умна, имам дипломи  и съм доктор, но не прост доктор, а по конституционно право. Да не би случайно гражданите да си мислят, че новият областен управител е толкова обикновен, колкото беше Здравко Димитров.

Дали има някакво съдържание в титлата, с която се кичи Каназирева, един господ знае. По какъв начин се е добрала да титлата – един господ знае. Но очевидно е, че за нея титлата е по-важна от длъжността, на която я назничаха. Ако продължи да ни втълпява какви дипломи има, ще се наложи да бъде изпитана по конституционно право. Да не се окаже, че и титлата е само  декорация, както тя самата е декорация на разни политически проекти.

Да не би Пловдив да се е сдобил комлексиран  управител, който не го интересува  какво си мислим за него, освен да знаем, че е доктор по нещо.

Е, доктор е госпожа Каназирева  и е важно да го знаем по празниците. От баницата с късметите  да ви се падне  учение. Пък дано разберете що е доктор по конституционно право. Или още по-трудната задача – защо Каназирева  е такъв доктор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here