Спас Гърневски атакува Корнелия Нинова  и олигархичния модел със силна реч днес в парламента. Той застана на трибуната заради скандала в ЦУМ с участието на Георги Гергов и последвалите решения общината в Пловдив и Варна да върнат дяловете си на Панаира.

„На всички тук и в тази страна е ясно, че огромният процент от българските олигарси са всъщност с корени от разнородната номенклатура на БКП-БСП. Нима има важна структура в икономиката, в банките, в пресата, в бизнеса, във всички важни сфери на обществения живот, където начело да не са хора, свързани с бившия комунистически режим и техните наследници“, попита Гърневски. Бившият кмет на Пловдив  и депутат от ГЕРБ обвини лично Нинова, че е отговорна за бандитската приватизация на Международния панаир.

„Днес нямаше, госпожо Нинова, да поставяме въпроса – кой присвои Международния панаир в Пловдив, създаден от Стамболов като лице на българската и балканската икономика в далечната 1891 година. Днес нямаше да задаваме въпроса – как този панаир беше криминално приватизиран, като с тази приватизация община Пловдив беше ужилена с активи на безценни имоти за близо 150 млн. лв. Надявам се, че компетентните органи, които сезирахме за този пладнешки грабеж ще си изпълнят отговорностите. В Пловдив бе осъществена схема за разграбване чрез класически образец от руско-комунистически олигарх, в лицето на висшия функционер на вашата партия  Георги Гергов. Функционер, който е четвърто поколение комунист, руски гражданин, почетен руски консул и първо поколение олигарх.

Всъщност това бе доктрината на президента Първанов, изпълнявана от правителството на Тройната коалиция -за създаване на олигархичен модел в управлението на страната. Кражбата на века в Пловдив бе осъществена в периода 15 юни 2006 г. – 19 април 2007. Тогава премиер бе г-н Станишев, министър на икономиката Румен Овчаров, но ресорният зам. министър, отговарящ за това българско богатство, бяхте вие, госпожо Нинова. Освен всичко това вие бяхте и председател на Борда на директорите в същия този Международен панаир.

Управление като вашето от онова време означава едно – или Гергов придобива имоти за над половин млрд. лв., без да даде и 5 лв. от джоба си, е гениален бизнесмен, мениджър от световна класа, или държавата е била разградена кочина. Ако е вярно второто, в подобно управление шанс да успея са имали само свинарите“, завърши Гърневски.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Точно в десетката. Сланинова да не се прави на ударена – именно тя беше в борда на директорите по онова време!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here