След  първите две заседания на ОбС в Пловдив картината започна да се изяснява. Опозицията – БСП, някои патриоти, Демократична България, има по-добри оратори и на този фон групата на ГЕРБ от 17 съветници е безмълвна. Сред тях няма кой да стане и да отстоява тези, да развива някакви позиции и да отвръща на ударите на опозицията. С малки изключения така беше и в миналия мандат, но ударите поемаше кметът Иван Тотев , който отговаряше на атаките и то по начин, който оставяше без аргументи нападателите.

Ако в този мандат групата на ГЕРБ разчита гръмоотводът да е Здравко Димитров, излъгала се е. Зико нито може да води полемики, нито може да се задържи на микрофона повече от две минути и половина.  При това положение  тази група е нищо друго, освен група за гласуване. Дори и тези, които днес подкрепиха Стефан Стоянов да е част от УС на „Пловдив 2019“, не станаха да кажат защо трябва да е вътре в него. Но силно се чу защо не трябва да е част. Отсреща мълчание. Няма съветник от ГЕРБ, който може да приказва.

В същото време Слави Георгиев – НФСБ, и Стефан Послийски – ВМРО, могат да говорят с часове защо Стоянов не бива да е  член на УС. Могат да го направят и по други теми. Николай Радев от БСП също е от ораторите, които от ГЕРБ могат само да гледат в устата. Йордан Иванов от ДБ даде заявка, че няма да седи кротко на банката.

В отсъствието на Спас Гърневски групата на ГЕРБ е осъдена на мълчание. И така ще бъде громена на всяка сесия, както се случи днес. В групата има съветници без нито една дума в миналия мандат, сега ще закръглят мълчанието си на осем години.

Няма го Тотев да ги носи на гърба си. За Зико този товар е непосилен. Групата на мълчаливото не/съгласие  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here