„Изключително много се радвам на амбицията ти и на невероятния успех, който си постигнал през първия семестър. Твоето усърдие ни дава основание да продължаваме да те подкрепяме, защото има нужда от младежи като теб, които да доказват, че образованието е ценност”. Това каза градският лидер на ДПС в Пловдив Али Байрам на 19-годишния Ваджип Алиев от квартал „Столипиново”. След като се пребори да стане студент в специалност „Социални дейности”, младежът получи финансова подкрепа от Байрам, за да плати таксата за обучение през първия семестър.Днес той му помогна и за втория.

През септември Ваджип обеща да бъде стриктен и редовно да посещава лекциите и упражненията, за да не допуска да има невзети изпити. И спази уговорката. Днес, не без гордост, той показа студентската си книжка, като общият успех по всички предмети от семестъра е „Много добър”. Младежът няма отложен изпити нито пък е скъсан по някоя от изучаваните дисциплини. Това даде основание на Байрам да му връчи сумата, необходима да покрие обучението през втория семестър. По негова идея градската организация на ДПС учреди стипендия за талантливи младежи и първият носител е Ваджип.

Момчето е завършило Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил с успех 4.35. Тъй като баща му е инвалид, а майката е непрестанно до мъжа си като придружител, за семейството се оказа непосилно да плаща образованието на сина си.

Байрам е убеден, че успехът на младежа ще „зарази” и други младежи от квартала да бъдат редовни и успешни в средното училище, за да продължат образованието си в по-горна степен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here