Парламентарната група на ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат. Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски  заяви от трибуната на парламента: “Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. Четири години стигат г-н президент”.

“Ние отдавна знаем, че конституционно отредените ви правомощия ви стягат, но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват. Г-н президент, не станаха ли много провалите на вашия екип, докога обществото ще търпи неадекватните ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените ви? Докога разюзданото президентство и неговите служители ще рушат авторитета на европейска България?”, посочи той.

В декларацията Гърневски отчете, че от ОЛАФ разследват кой е манипулирал условията на обществената поръчка за доставка на високопроходими автомобили за МВР, визирайки секретаря по антикорупционна политика на президента Пламен Узунов.

“Скоро има избори – тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев или като Спас Гърневски отвърна му социалистът Крум Зарков. Той посочи, че България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here