Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов съвсем отпусна фантазията си на стола пред „Беновска пита“ на Канал 3.

“Южен поток” беше доста интересна схемата, която не проработи на базата на доста заложени подводни мини. Тъй, че това ще се случи. България ще има и “Белене”, България ще има и “Турски поток” или “Балкански поток”, или както ще да го наричат. Но, няма Русия да не използва този момент на вариант, в който да не отклонява от “Турски поток” друга тръба, за да идва надолу. Няма как да не ѝ се случи. Може да отнесе времето, две-три години. Може да не е в мандата на Борисов или на следващите, но това ще се случи, защото е необходимост, реалност. Ние може да имаме газ за нас, но утре може да не достига”, смята Гергов.

„Аз съм трети мандат почетен консул на Руската федерация и съм руски гражданин точно с указ на г-н Медведев.  Когато точно той ми подписа указа, тогава стана президент. И е нормално да бъда поканен на посрещането на г-н Медведев. Какво да ви кажа, дано това, което се случва и се говори, да се случи“, смята Гергов.

„БСП ще спечели евроизборите със средства, които са легитимни и законни. Както винаги БСП е готова за избори, колкото и да се съмняват нашите опоненти“, категоричен е Гергов.„Моят личен фаворит за водач на листата го казах на конгреса – Сергей Станишев. И ще се аргументирам защо. Сергей Станишев е човек, който е доказал себе си в годините. Той е европейски политик, доказал, че може, и аз вярвам в него. Да, за тези години, в които той е участвал в управлението сигурно има негативи, които в този момент неговите опоненти ги използват. Но той е най-подготвеният“, коментира Гергов и уточни, че с корнелия Нинова се държат партийно.Не смятам, че няма нужда от забиване на ножове в гърба. Отиваме към избори, това означава бием в една точка, иначе лошо.“, коментира Гергов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here