11 от общо 18 общини в Пловдивска област ще имат кметове от ГЕРБ. На първи тур бяха избрани управниците на “Марица”, Стамболийски, Карлово и Раковски – Димитъп Иванов, Георги мараджиев, Емил Кабаиванов и Павел Гуджеров.

Адвокатът Павел Михайлов от БСП поема управлението на “Родопи”. Той получи на балотажа 51, 64% срещу 43,22% на досегашия кмет Пламен Спасов.

Победи на балотажите извоюваха кандидатите на ГЕРБ в Пловдив, Перущица, Асеновград, Съединение, Хисар, Куклен, Брезово.

В Перущица досегашният кмет Ради Минчев от “Демократична България“ загуби от Мария Вълканова от ГЕРБ. В Асеновград д-р Христо Грудев от ГЕРБ спечели втория тур с 54, 91% срещу 42, 65 % на д-р Емил Караиванов от БСП.

В Съединение досегашният кмет Атанас Балкански от ГЕРБ започва нов мандат, след като получи 54, 32%.

Пенка Ганева от ГЕРБ сяда в кметския стол в Хисар., след като победи Ива Вълчева от БСП .

Мария Белчева от ГЕРБ победи в Куклен  срещу Тефика Реджебова от ДПС.

Червената крепост Брезово вече е на ГЕРБ. Там победи Христо Енков с 61, 23%. Калин Калапанков от БСП е получил 37, 18%.

Социалистите имат трима общински кметове – в Садово, “Родопи” и Първомай. Отличникът е Димитър Здравков от БСП, който още на първи тур си спечели трети мандат в Садово. Изненадата е балотажът в Първомай, където Николай Митков от БСП надви дългогодишния управник Ангел Папазов от Социалдемократическата партия.

В 3 общини от Пловдивска област кметовете не са нито от ГЕРБ, нито от БСП. В Лъки ще продължи да управлява Валентин Симеонов от ДПС. В Калояново нов мандат си спечели Георги Георгиев от местна коалиция СДС (ПП БДЦ). Сопотчани преизбраха Деян Дойнов. На изборите той се яви от местна коалиция „Воля – ЗС Александър Стамболийски).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here