ГЕРБ  и СДС ще се борят за 8 евродепутати, част от ЕНП, обяви лидерът на СДС  Румен Христов по Нова телевизия след срещата с Бойко Борисов.„Нямаме различие по отношение на развитието на Европа. Смятам, че срещата ни днес бе една добра база за водене на преговори, които ще продължат и занапред. Важното е, че базовите неща бяха договорени. ,,За нас е много важно депутатът от СДС, който ще бъде излъчен през листата на ГЕРБ, да бъде част от Европейската народна партия”, заяви Христов и допълни, че все още не са избрани имената, но увери, че при всички положения това ще бъдат знакови лица за СДС и старата десница. „С ГЕРБ си поставихме за цел да спечелим осем места в Европейския парламент”, разкри Христов.

,,Да, вярно е, че критикуваме ГЕРБ, но нашата критика винаги е била конструктивна. Плюс това нашите приятели от ДСБ избраха “зелените”, а не “сините” и по този начин едностранно прекратиха преговорите с нас. Както и да е, това е тяхно решение, желая им успех, нека да са живи и здрави”, коментира Христов избора на ГЕРБ.

На въпрос относно следващо партньорство с ГЕРБ Румен Христов посочи, че за момента фокусът трябва да бъде само върху европейските избори, но все пак не изключи възможността да се коалира с управляващата партия и за местния вот наесен.

,,За коалиция на местните избори ще говорим с ГЕРБ на 27 май, но аз не виждам нищо нелогично в това две партии от ЕНП да си партнират и в бъдеще”, поясни той.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here