Пловдивската социологическа агенция „Неохрон“ показа днес нагласите на пловдивчани за местните избори на 27 октомври. Според проучването, направено в периода 7-13 септември, се открояват трима кандидати в битката за кмет – Здравко Димитров, Славчо Атанасов и Дани Каназирева. Агенцията обикновено дава нереално високи резултати на Каназирева, както направи и на сондажа през март. Сега „Неохрон“ отново отбелязва, че Каназирева постоянно качва резултата си.

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров води с 26 процента подкрепа 40 дни преди изборите. За сравнение – през 2015 година  по същото време Иван Тотев е имал 37% подкрепа. Според „Неохрон“  Атанасов и Каназирева са плътно зад Зико с 21-24%. Изводът на агенцията е за сигурен балотаж, но кои двама ще бъдат там е трудно да се каже, като и тримата претенденти имали шанс да стигнат до втори тур. Кандидатът на БСП Николай Радев е четвърти със 7,5% процента подкрепа.

В допитването за партийни листи ГЕРБ отново е първа политическа сила, като води убедително с 34%, пред ОП – 16, „Съюз за Пловдив“ – 14, БСП – 11.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here