ГЕРБ разполага с информация, че Корнелия Нинова е предлагала 30 млн. лв. на бившия лидер са социалистите Михаил Миков да се откаже от поста. Това обяви депутатът Тома Биков на пресконференция днес заедно с колегата си Спас Гърневски

„Най-важното, което искам да я попитам, е за “кражбата на века” в Пловдив. В периода от 15 юни 2006 година до 19 април 2007 година, през Общинския съвет, чрез зам.-министъра на икономиката и председател на борда на Пловдивския панаир – Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти и Панаирът беше заграбен. Тя няма ли да застане пред обществото и да каже как сложи подписите си за “кражбата на века”? Не е ли тя единственият тогава уволнен от правителството ѝ като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики? Днес моралът е друг. Днес политиците от ГЕРБ подават оставки при най-малки съмнения, аргументира позицията си депутатът от ГЕРБ“, каза пловдивският депутат от ГЕРБ Спас Гърневски на пресконференция с колегата си Тома Биков.

“Да застане пред обществото тази госпожа Корнелия Нинова, спусната като ангел небесен,  която обикаля страната с черна кобила и сее отрова непрекъснато. Да отговори на тези въпроси ясно и точно, а не да се крие от телевизия в телевизия за фалшивата си просоциалистическа визия“, заяви още Спас Гърневски.

В БСП наглостта е толкова голяма, че ако Нинова беше в ГЕРБ, тя нямаше да подаде оставка, тя просто щеше да бъде изритана от ГЕРБ. Корнелия Нинова е в БСП от 2003 година, а апартаментът ѝ е купен през 2004 година, когато вече е била в партията. Длъжни сме и ние да зададем въпроси на Корнелия Нинова, за да спре най-накрая с отровата, която сее сред обществото. По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС – по времето, когато партията управляваше. Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“. Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст, попита Гърневски.

“Предлагала ли е г-жа Нинова 30 млн. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП?”, попита Тома Биков. Ние имаме доста сериозни източници на информация в БСП. Очакваме отговора ѝ веднага, ако тя има да каже нещо по този въпрос. Ако тя замълчи по този въпрос, ще приемаме, че отговорът е “да” – както се казва, мълчаливо съгласие. След като има претенцията за морален стожер, трябва да отговори и на тези въпроси“, заяви Биков. Това е надценена цена за една партия, която постоянно губи избори. Аз лично не бих дал толкова пари. Въпросът е откъде са дошли тези пари, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети“, добави Тома Биков.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here