И поредното социологическо проучване дава аванс на ГЕРБ, ако изборите са днес. Изследване на “Екзакта Рисърч” показва 23,7% за ГЕРБ, 20,1 – БСП, ДПС – 6,1, Обединени патриоти – 5,5. Под чертата остават Демократична България – 2%, Воля, АБВ и РБ биха получили по един процент.

Българите, които не желаят предсрочни избори, са 50%. За нови избори се обявяват 31%. За последните месеци с 11% нарастват левите избиратели, които искат предсрочен вот – от 53% на 64%.

Като избиратели на ГЕРБ най-често се самоопределят хора на възраст между 40 и 60 години, както и жители на градовете областни центрове. Няма промени в традиционния профил на избирателите на БСП и на тези на ОП.

 

 

 

През октомври за пореден път рейтингът на премиера Бойко Борисов е по-висок от този на правителството. Министър-председателят е одобряван от 38% от българите, а неодобрението към работата му възлиза на 52%. През последните месеци този дял нараства с 5 пункта.

Прави впечатление, че неодобрението на президента Радев идва от хора между 40 и 60 години, както и от високообразованите хора.

 

1 коментар

  1. Човек с IQ над 30 не може да одобрява нито ГЕП, нито сина на бай Тошо Радеф

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here