Пълен със забавления и изненади детски празник организира район „Централен“ тази вечер от 17 до 19 часа на Бунарджика. Заедно с игрите, малчуганите ще се учат как да се ориентират по карта и да намират изход от лабиринт.

Празненството е по инициатива на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и e част от международната годишна кампания за устойчива градска мобилност, която популяризира използването на екологични превозни средства, щадящи природата.

Районната администрация на „Централен“, Регионалният природонаучен музей и Клуб по ориентиране – Пловдив са подготвили невероятни атракции, които освен че ще забавляват хлапетата, ще ги учат и на безопасност на движението, правила при колоезденето, опазване на природата, спортно ориентиране и колко приятно, и същевременно полезно за природата, е да ходиш пеш или да караш колело.

Децата ще търсят съкровища и ще се ориентират с карта при преминаването си през няколко контролни пункта. На всеки от тях ги очаква приятна изненада – да нарисуват как виждат колите на бъдещето, да наредят мозайка или друго забавно занимание.Последното препятствие за малките природозащитници ще бъде преминаването през лабиринт.

На празника са поканени децата от всички детски градини и подготвителни групи от училищата в район „Централен“. Досега участие са заявили ДГ „Незабравка“, ДГ „Люляк“, ДГ „Каменица“ и подготвителната група от ОУ „Петър Берон“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here