„Благодаря от сърце на всички за подкрепата на 27 октомври. Сигурен съм, че ще оправдая гласуваното доверие и съм категоричен,  че заедно, с общи усилия, ще продължим да реализираме успешните проекти на пловдивския район „Централен“ през следващите 4 години“.

Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов. Според него основните искания на хората – за чисти и зелени междублокови пространства, осигуряване на повече възможности за паркиране, забрана на строителство в градинките, нови детски и спортни площадки, както и зони за разходка на домашни любимци, се припокриват изцяло с визията му за развитие на района.

През първия мандат на управлението на Георги Стаменов в район „Централен“ са построени над 60 детски площадки, благоустроени са множество междублокови пространства, поставено е ново икономично LED осветление на основните булеварди и на десетките ремонтирани улици, изградени са над 2100 нови паркоместа. С негова подкрепа през последните 4 години бяха осъществени важни за Пловдив проекти като възраждането на парк „Бунарджика“ , строежа на две нови картинни галерии, възстановяването на къща “Клианти“ и реконструкцията на площад „Централен“.

Георги Стаменов, който е кореняк-пловдивчанин от „Мараша“, милее за Стария град и мечтата му е да го види възроден.

„През следващите години Старинен Пловдив ще запази автентичния си дух и ще се превърне в любимо място за отдих на пловдивчани, така както стана с квартал „Капана“, убеден е кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“.

Част от акцентите в управленската му програма са финализиране на проекта за социализация на Небет тепе, продължаване на работата по възстановяване на калдъръмените настилки, както и реновиране на къщите, които са общинска собственост.

Сред целите на Георги Стаменов са реализацията на втори етап от ремонта на Бунарджика, обновяването на сградата на ОУ „Княз Александър Първи“ /предишно „Димитър Благоев“/, реновирането на Дондуковата градина и на водните огледала в подножието на Младежкия хълм, възстановяването на Сахат тепе и на кафенето, от което Пловдив се вижда като на длан.

Амбицията на Георги Стаменов е в следващия му мандат да бъдат направени многобройни нови детски площадки, да бъдат реновирани междублоковите пространства и обособени зони за паркиране. Той е категоричен, че районът има нужда от поне още две детски заведения – ясла на ул. „Стоян Михайловски“ и нова детска градина „Каменица“.

Георги Стаменов призова на балотажа в неделя пловдивчани да отидат до урните и да изберат  възходящото развитие на Пловдив с бюлетина №43.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here