Новата галерия „Капана“ бе открита днес с изложба на пловдивски художници, които са представени със 110 творби от фонда на Община Пловдив. Галерията е в пространството на преобразеният бивш Детмаг “Снежанка”, чието преустройство продължи 100 дни.

“Благодаря за прекрасната работа. Тази галерия е най-голямата в Пловдив към момента – 1000 кв. м”, посочи кметът Иван Тотев по време на откриването. Той припомни и 20-годишната сага за града около подялбата на детския магазин.Не е случайно и името на новото галерийно пространство. Идеята е то да се свърже със зоната отсреща – квартал “Капана”, който чрез галерията се разширява.

Директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков също благодари за добре свършената работа.

Стана ясно още, че на общинската сесия на 1 август ще  се гласува увеличаване щата на Градската художествена галерия , за да се осигурят щатове за новите две галерийни пространства в града – галерия “Капана” и новата галерия на ул. “Гладстон” 32.

“Увеличението на щатовете на ГХГ се прави с цел обслужване на сградите. Галерията на “Гладстон” има доста техника, там техническо лице трябва задължително да има“, коментира Иван Тотев. Той обясни също, че до края на годината графикът с изложби и в двете галерии е запълнен. Какво ще се случва през следващата година, щял да реши следващият Общински съвет.
ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here