Като кмет на „Централен“ Георги Стаменов вдигна летвата много високо, но сме сигурни, че ще я надскочи в следващия си мандат.

Това бе всеобщото мнение на жители на Съдийския квартал след среща с кандидата на ГЕРБ за кмет на района Георги Стаменов и с претендента за общински съветник Александър Радев, председател на Бюджетна комисия и един от най-успешните в местния парламент. Живеещи в зоната около бул. „Санкт Петербург“ №1 се обърнаха към двамата с молба за съдействие при решаването на няколко проблема.

Те изразиха тревога, че паркът, в който играят децата им, ще бъде заличен и превърнат в поредната сграда. Георги Стаменов обясни, че това няма да се случи, защото в този мандат по негово настояване теренът, предназначен за жилищно строителство, е бил приобщен към съседния парк.

„Така се елиминира всяка алтернатива тук да се строи и същевременно ще бъде изграден паркинг за живеещите наоколо. Това е част от устойчивата политика на район „Централен“ за намаляване на застрояването и увеличаване на зелените площи и възможностите за паркиране“, каза кандидатът за кмет на района.

Хората споделиха още, че не могат да намерят място за колите си в близост до домовете си, заради служителите в околните офиси, които заемат паркоместата. Георги Стаменов намери решение и на този проблем.

„До дни тук ще се направи паркинг, който ще бъде чакълиран и покрит с фрезован асфалт, за да няма кал през зимата. Следващата година той ще бъде асфалтиран и всички, които искат, могат да си наемат паркоместа със скоби. Така само те ще гарират на съответното място и никой няма да им го заема“, поясни кандидатът за районен кмет.

Той успокои жителите, които се притесняваха, че няма да има места в детските градини и ясли, както и детска кухня за най-малките.

„Детска градина „Радост“ ще бъде разширена с още 2 групи, а една от целите, които съм си поставил, е в района да се построят поне още 2 детски заведения – ДГ „Каменица“ и ясла на ул. „Стоян Михайловски“ , към която ще има и детска млечна кухня“, добави кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов.

Жителите на микрорайона му благодариха за отговорността, откровеността и изчерпателните отговори и от сърце му пожелаха успех на изборите на 27 октомври.

По-рано през деня десетки пловдивчани от „Централен“ се спряха пред шатрата на ГЕРБ, за да изкажат признателността си към Георги Стаменов за изпълнените обещания по време на мандата му, сред които детска площадка на бул. „Найчо Цанов“№1, реновирани тротоари на улиците им, благоустроени междублокови пространства, нови паркинги и редица други. Хората бяха категорични, че на местния вот отново ще изберат бюлетина №43.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here