С 39 гласа  “за”,  4 “против” и 3 “въздържали се” ОбС отмени решението, с което Пловдив стана собственик на 20, 63 на сто от акциите в “Международен панаир Пловдив” преди две седмици.

Решението е политическо  и беше взето  от Изпълнителната комисия на ГЕРБ с препоръка към кмета Иван Тотев и общинските съветници на ГЕРБ  да се се съобразят с него. Обратът в позицията дойде след аферата “Герговгейт”, разиграла се в ЦУМ.

Четирима от  групата общински съветници на БСП очаквано гласуваха против отмяна на сделката – Николай Радев, Петя Манева, Дима Вакрилова и Ангел Иванов. Петият член на групата – Иван Петков, противник на Гергов, гласува “за” разваляне на сделката и от трибуната на ОбС призова да се възстанови справедливостта около сделката с приватизацията на Панаира.

Въздържаха се тримата общински съветници от Земеделски съюз “Александър Стамболийски”-  Георги Колев, Бояна Маркова и Кирил Търев. Адвокат Колев отново повтори колко важна е за Пловдив тази сделка и съветниците не бива да бягат от нея.

На днешната сесия трябваше да се излезе от конфузното положение, закрепено с решение от 13 април в полза на Гергов – трети път се гласува една сделка, която според едни е перфектна, а според други – нов воденичен камък, който Гергов се опитва да ни върже на шията.

Сега излиза въпросът върна ли Пловдив достойнството си, или остана усещането за една доста комична ситуация. Дали в определени моменти градът не се управлява дистанционно – по израза на Дани Каназирева. Затова и тя беше попитана участва ли нейният “Съюз за Пловдив” в управлението на града с трима заместник-кметове по районите. И, ако не е съгласна с начина на управление, защо не ги изтегли от властта.

“Когато Пловдив се развива, не може да кажем, че няма местно самоуправление, а кметът е кметски наместник на голямо село, което върви на зле”, отговори  кметът Тотев на Каназирева.Той посочи, че по статистически данни отпреди 2 дни Пловдив е един добре развиващ се град.

Тотев припомни как първо ОбС е отхвърлил акциите преди година, а преди 2 седмици, заради новата ситуация и очаквания на хората в Пловдив, ги е приел.

“Опитваме се да вземем правилните решения по най-правилния начин. Ние сме политически партии и правим политика, а политиката не е математика. Ние сме с политика, припозната от хората”, обяви той и посочи за доказателство резултатите на последните избори.

“Вече има други очаквания от хората и затова трябва да вземем ново решение. Хората смятат, че ситуацията се е променила и това е причината за промяна на решението. Панаирът е над нас, над Гергов и ОбС, той е на Пловдив и ще остане и след нас. Днешното решение не означава, че Пловдив няма да влезе някой ден в управлението на Панаира, но това не е днес”, каза Иван Тотев и предложи ОбС да отхвърли предлаганите държавни акции в Панаира.

Емоцията Гергов влече надолу. Това показаха решенията от последните две сесии на ОбС. И днес вероятно разбраха, че когато Гергов се навърта наоколо  най-добре е да гласуват против онова, което е изгодно само на него.

 

1 коментар

  1. А ако я нямаше тая среща в ЦУМ нали знаете – сделката щеше да си мине. Мръсна задунайска кочина !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here