Вотът на недоверие към  кабинета  “Борисов 3”, иницииран от БСП и подкрепен от ДПС, не мина. Правителството  оцеля  със 102 гласа “за“ вота, 124 “против“ и 9 “въздържали се“.Левицата стартира процедурата заради сухия режим в Перник, лошото качество на въздуха и вноса на боклуци от Италия. За да е успешен един вот, са необходими поне 121 гласа.

„С фиаско приключи вотът на недоверие. Темата е актуална, но сценарият и представянето ви бе лошо. Не успяхте да убедите хората, че предлагате алтернатива. Без притеснение използвате лъжи и манипулации. Като тази лъжа, че от горенето на боклук можеш да се разболее от хепатит А.  Жалко е, че стогодишна партия може да изпадне в такава безизходност. Кой от БСП ще понесе отговорност за неуспешния вот. При нас отговорността е ясно дефинирана“, заяви от трибуната в парламента председателят на  групата на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод четвъртия неуспешен вот на недоверие към кабинета “Борисов 3”.

От своя страна народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски заяви от трибуната: “Убедено гласувах срещу вота на недоверие на правителството, защото в България няма национална криза. Правителството реагира адекватно и намери решение на кризата с водата в Перник далеч преди левицата да представи измислените си аргументи.” Той изтъкна, че столетницата за пореден път се е опитала да прехвърли вината си за старата и занемарена канализационна мрежа в страната.

„Червените реставратори се опитваха да ловят риба в пресъхналия пернишки язовир“, каза още Гърневски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here