Бившият зам.-кмет  на район „Южен“ Павел Милушев отново е назначен на същия пост и така ВМРО реално влиза отново в управлението на Пловдив. По този повод Славчо Атанасов от НФСБ каза, че не подкрепя  участието на колегите си коалиционни партньори на местните избори в управлението на града.

“Все още се опитваме да спазваме приятелски, диалогичен, вътрешнокоалиционен език. Но трябва да кажем нещо. Преди около 6-7 месеца г-н Атанасов направи доста сериозни совалки да ухажва ръководството на ВМРО и градската организация. Тогава бяхме най-добрите, най-най-най. Сега се опитва да каже, че сме най-най-най-лошите може би. Предлагаме да не дава оценки на ВМРО, за да не бъдем малко по-директни” , отговори лидерът на ВМРО в града Борислав Инчев и бивш кмет на “Южен”.

„Политическо решение на ВМРО-БНД за влизане в управлението на Пловдив няма. Това може да стане след политически консултации след ясно определяне на управленски приоритети.Г-н Милушев  е бил потърсен заради експертните му качества и заради това, че познава проблемите на района. Районният кмет Костадин Язов е казал, че Милушев ще изпълнява проектите, които вече са започнати от предишния мандат и така е преценено, че експертизата на Милушев ще е от полза за района. Самоволни решение във ВМРО почти няма“, коментира Инчев.

Инчев коментира и назначаването на другите двама заместник-кметове в “Южен” с думите: “Противоборството в двете крила на ГЕРБ явно показва, че едното крило няма достатъчно експертиза, на която да може да разчита и в случая трябва да използва външна експертиза в лицето на г-н Милушев”. 

ВМРО-БНД няма сключено политическо споразумение с кмета на Пловдив за съвместно управление, добави Инчев.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here