Подписка на 21 общински съветници, настояващи за извънредна общинска сесия на ОбС в Пловдив, беше промотирана днес от ВМРО и „Съюз за Пловдив“. Инициативата е на съветниците Стефан Послийски и Евелин Парасков, подкрепена от групите на Обединени патриоти, Съюза на Каназирева, групата на БСП и двамата независими  съветници от разпадналата се група на Здравко Димитров.

В дневния ред на сесията са включени точки за пълен отчет на Фондацията за първите три месеца на годината, яснота за сключените договори и как ще харчат парите  – 11 милиона, през тази година. Съветниците искат и оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева . Сесията трябва да бъде свикана една седмица от внасянето на подписката, която ще бъде входирана утре.

ВМРО са категорично против проект, финансиран от „Пловдив 2019“ със 7000 лева, за гей проява на фондация ГЛАС. Проектът включва изложба на гей прайдовете, състояли се на Балканите. Това преля чашата, беше премината  нашата точка на търпимост, коментираха лидерът на ВМРО в Борислав Инчев и Стефан Послийски. Депутатът Александър Сиди пък се закани, че такава изложба няма да има: „Ще попречим не само със законови средства“, изрепчи се народният представител.

Дани Каназирева продължава да настоява за прозрачност, каквото липсвала в момента. „Не може да управляваш 11 милиона и да не оможеш да отговориш колко струва откриващото събитие“, припомни тя свое питане до ръководството  на „Пловдив 2019“.

Владимир Кисьов от „Съюз за Пловдив“ е недоволен от икономическите показатели.“Само 48 000 лева приход от такъв грандиозен проект е смешно. Доверихме са младите хора във Фондацията, но до този момент те не оправдават очакванията“, коментира той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here