Нас червеното знаме родило ни е. Плющи по дървените ни глави и мира не ни дава. Блъска ни като залповете на Аврора, притиска ни до стената на световната история и чакаме заветният куршум да се забие в челото ни. И това 102 години след щурма на Зимния дворец.

В България ли ще умре последният комунист? Все по-вероятно е. След като Веселин Марешки, повярвал си, че е някакъв политически фактор, се изказа в подкрепа на сваления венецуелски президент Никола Мадуро, наследете се на още един текст в брилянтна комунистическа стилистика. С любов към Мадуро, който следва заветите на Уго Чавес и направо закри Венецуела – брилятна мадурска работа.

Ето и ги и нашите мадури. Председателят на Съюза на комунистите Павел Иванов изпрати до посолството на Боливарианска Република Венецуела в България обща позиция от името на Движение „Че Гевара“ и СКБ.

В позицията се казва:

„Уважаеми другари!

Движение „че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България категорично осъждаме откритата намеса на Съединените американски щати и нейните южноамерикански слуги във вътрешните работи на Венецуела, които имаха наглостта да подкрепят опита за преврат на един самозванец като Хуан Херардо Гуайдо Маркес!

Вярваме, че народът на Венецуела с гордо вдигнат социалистически юмрук ще се противопостави на капиталистическите домогвания към неговата Родина!

Координираната атака на американския и европейския империализъм, на капиталистическите медии и империалистическите престъпници целят да измамят народите по света и да реализират поредния властови преврат в полза на богатите олигарси.

Ние, българските комунисти, подкрепяме своите другари от Комунистическата партия на Венецуела, които отстояват интересите на пролетариата на Венецуела в битката му с венецуелската и международната капиталистическа клика!

Подкрепяме президентa Мадуро!

Подкрепяме социалистическия избор на венецуелския народ!

Долу ръцете от свободна Венецуела!

Да живее интернационализма на работническата класа от цял свят!“

Павел Иванов
Председател на СКБ
Движение „Че Гевара“

Дами и господа, ако сте забравили, че някога така се пишеше в защита на световната социалистическа революция, не мислете, че сте се спасили окончателно. Ако ви се гади, повърнете. Ако някои все още се надяват, че спасението е в гордо вдигнатия социалистически юмрук, това е голям шанс за всички останали.

Вива Венецуела, другарю Иванов, другарю Марешки, другари мадури.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here