Толкова ли е важно дали Станишев ще бъде в евролистата на БСП, или ще му бият шута. Ако е вътре, какво от това, променя ли се нещо фундаментално. Въпросът със  Станишев  – вътре или вън, е партиен и червените да се оправят, те да му мислят. Ако го харесват, да си го избират, ако не, да се обясняват в любов на Йончева и да приключват с тази партийна истерия.

Няма никакво значение  каква е листата на червените. По-важно е да бъдат бити на изборите  от обществото на мислещите хора. Колко е голямо това общество? Да видим. Да им каже на тези червени кречетала да не ни занимават болшевизма си, чийто язви не могат да бъдат заличени вече един век. Да им каже на тези българомразци, че комунистите организираха атентата в „Света Неделя“  през 1925 година, а не да ни пробутват фантасмагориите на  Велислава Дърева, според която другарчетата й били чисти като ангели за това чудовищно изтребване на български елит. Да, това беше елитът, а не онзи, който се криеше по землянките и нападаше мандрите. Този каскетен елит по-късно  разграби всичко, градено с години, а строителите на нова България бяха избити или пратени в лагери.

Каква мерзост и наглост в манипулациите на Дърева за атентата от 25-а година. И само това ли? Всеки ден повтарят като улави, че спасението било в силна прегръдка с Русия. Ами да се натоварят на един влак и да си удрят дървените глави където искат. Трябва ли всеки ден да се занимаваме с изцепките на руските агенти у нас. Докога?

Кой щял да бъде в червената евролиста – много важно. Йончева, Станишев, Крум Зарков, Иво Христов, Румен Гечев, къде е разликата. Разликата е в отношението ни към тях. Важна е присъдата на мислещите хора. Ако тя е достатъчно категорична, цялата червена група може да се събере в някой килер и да си чете на воля глупостите на Дърева. Няма да им пречим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here